ERC Grant für Forschungsprojekt zu Minderheitsregierungen

Der Kölner Politikwissenschaftler Prof. Dr. Sven-Oliver Proksch, vom Cologne Center for Comparative Politics (CCCP) am Institut für Politikwissenschaft und Mitglied des Exzellenzclusters ECONtribute: Markets & Public Policy, erhält den renommierten ERC Consolidator Grant des  Europäischen Forschungsrats für sein Projekt „Democracy without Majorities: Political Representation under Minority Rule“ (MINORITYRULE).

Der Consolidator Grant des Europäischen Forschungsrats gehört zu den wichtigsten Forschungspreisen weltweit. Er fördert innovative Grundlagen- und Pionierforschung. Das Projekt MINORITYRULE wird vom Europäischen Forschungsrat für eine Dauer von fünf Jahren mit insgesamt 2 Millionen Euro gefördert.

Ziel des ERC Consolidator Projektes MINORITYRULE ist es, die Auswirkungen des Regierens in Minderheitsregierungen auf politische Repräsentation zu untersuchen. Politische Repräsentation bezieht sich dabei auf die Verbindung zwischen dem, was Bürger wollen und dem, was Politiker tun.

Weitere Informationen finden Sie hier.

The Cologne political scientist Prof. Dr Sven-Oliver Proksch, from the Cologne Center for Comparative Politics (CCCP) at the Institute of Political Science and member of the cluster of excellence ECONtribute : Markets & Public Policy, receives the renowned ERC Consolidator Grant for his project "Democracy without Majorities: Political Representation under Minority Rule" (MINORITYRULE).

The Consolidator Grant of the European Research Council is one of the most important research awards worldwide. It supports innovative basic and frontier research. The MINORITYRULE project will be funded by the European Research Council for a period of five years with a total of €2 million.

The aim of the ERC Consolidator project MINORITYRULE is to investigate the impact of governance in minority governments on political representation. Political representation in this context refers to the connection between what citizens want and what politicians do.

Further information can be found here.